perjantai 26. huhtikuuta 2013

Pikainen katsaus kuluneeseen kouluvuoteen

Ruotsin ja mekaniikan tentit takana ja eikun kesälaitumille. Ainakin hetkeksi, mutta toivotaan, että saan Vapun olla ihan rauhassa. Mitäs sitä sitten tulikaan tehtyä vuoden aikana?

Viime kesä meni kuin hujauksessa merillä seilatessa, mutta se ei haitannut, koska syksyllä Anitraa ja minua odotti ihana uusi kämppä ja yhteiselo kämppiksinä alkoi. Koulun alku sen sijaan ei meikäläistä innostanut ja läpi vuoden kestänyt säännöllinen ja hyvin harkittu lintsailu alkoi melko pian. Tunnit olivat erittäin teoriapainotteisia sekä matemaattisia ja koulun käynti alkoi muistuttamaan erittäin ikävästi lukion meininkiä, monissa aineissa tuli meikäläiselle vanhan kertausta, mikä ei sinänsä ole huono asia, mutta ehkä mieluummin olisin oppinut enemmän niitä uusia merenkulkuun liittyviä juttuja. Toki tulikin opittua uutta esimerkiksi navigoinnista, aluksen vakavuudesta ja rauhtauksesta. Jotenkin sen syksyn kuitenkin jaksoin opiskella suhteellisen ahkerasti ja saatiin Anitran kanssa uusia tuttavuuksia joiden kanssa järkättiin neljän tähden illallisia.

Uusien tuttavuuksien, täällä vierailijoiden ja ihan vaan Anitran kanssa tuli sitten tutustuttua Rauman yöelämäänkin, kun taas ekana vuonna en käynyt kertaakaan missään. Alkaa olemaan suurin osa baareista ihan tuttuja ja tulihan ne yhdet opiskelijabileetkin koettua viikko sitten. Raumalla tuli vietettyä myös useampi viikonloppu toisin kuin edellisenä vuotena, johtuen ehkä siitä, ettei koti-ikävä enää paljoa vaivannut ja täällä Raumalla alkoi pikku hiljaa jopa viihtymään. Tosin se tunne on talven aikana hävinnyt jonnekin, mutta siltikään ei ole tullut kotona käytyä, mikä johtunee myös rahan puutteesta.

Syksy meni älyttömän nopeasti ja vielä melko kivuttomasti, mutta sitten vuoden vaihtuessa alkoi varsinainen piina. Motivaatio laski nollaan, kun lukujärjestykset oli ihan hassuja ja niihin tuli muutoksia useammin kuin kerran. Tunteja oli siellä täällä ja sitten saattoi keskellä päivää olla useampi vapaatuntia tai keskellä viikkoa vapaapäivä. Myös opettajilla tuntui olevan kiinostus hukassa, kun tunteja peruuntui ja etätehtävät lisääntyivät. Luokan yleinen ilmapiiri koulunkäyntiin oli aikas sama kaikilla, kaikki olisivat mieluummin merillä. Tästä huolimatta kaikki kahlasivat tämänkin vuoden kunnialla loppuun. Useamman luokkakaverin suusta olen tosin kuullut, että ensi lukuvuonna on välivuoden paikka, itse käyn koulun suosiolla loppuun, ehtii sitä töihin ja reissuihin myöhemminkin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti