torstai 16. toukokuuta 2013

Päivät menee tosi nopeasti

Aamu kuuteen töihin meno ei oo mun juttu. Toisin sanoen ns. koiravahdit (vahtivuoro laivalla 4-8) tulee olemaan aika hiton rankkoja kunhan jonain kauniina päivänä pääsen niitä kokemaan, Anitrahan sitä tekee parhaillaankin. Se on tällä hetkellä Ruotsissa, tulevat sieltä kai seuraavaksi Suomeen päin.

Työt siellä palvelutalossa on menneet vallan mainiosti, huomenna pääsen aloittamaan taas kahdeksalta ja olemaan sen toisen kesätyöläisen seurana, kun se raukka on joutunut olemaan ihan yksin ja minusta tuntuu, että se vierastaa niitä vanhuksia. Minä en niinkään, en vaan haluaisi häiritä niitä, varsinkaan silloin kun ne nukkuu ja ne taitaa jotkut nukkua aika paljon. Käy myös sääliksi yhtä mummoa, joka on kuulemma syntyjään norjalainen, kun se ihan selvästi haluaisi sieltä pois. Eilen se oli koti-osastonsa ovella ja oli ihan väkisin tulossa sieltä pyörätuolinsa kanssa. Me jouduttiin se kärräämään takaisin ja se huusi koko ajan "nain" tai "nein" eli ilmeisesti eitä norjaksi. Minun teki mieli kärrätä se ulko-ovelle ja sanoa sille, että rullaa nyt vapauteen, oli se sen verran sydäntä raastavaa katsottavaa. Muita sen ihmeempiä kohtaamisia ei niitten vanhusten kanssa olekaan ollut, jotain vähän rupatellut muutaman kanssa jne.

Suomelle heti maali jo ensimmäisillä minuuteilla! Toivottavasti sama meininki jatkuu ja voitetaan Slovakia. Sori tämä pakollinen jääkiekko välikommentti :)

Tuurasin siis tänään yhtä niistä vakituisista työntekijöistä, kun sillä oli vapaapäivä. Eilen sitten kuljin niitten vakkareiden kanssa ja harjoittelin niiden työtapoja. Ne tekee joka päivä saman kierroksen, ensin terveysaseman puolella ja sitten nuilla osastoilla, joissa elelee vanhuksia. Niitä osastoja on yhteensä neljä ja kaikissa joku 20-30 huonetta. Niissä sitten tehdään joka päivä semmoinen pikainen siivous ja ilmeisesti kerran viikossa ne siivotaan vähän paremmin. Semmoista siis se työ, kesäkuun alussa sitten jotain muuta täällä Raumalla, saa nähdä pitääkö sitten herätä joka aamu vähän ennen viittä, olettaisin että kyllä.

Täällä kesä tulee ihan kohisten! Ihan varmasti tuo metsikkö tuossa vieressä on vihertynyt yhden päivän aikana, kun en meinaa enää nähdä tuolle läheiselle lenkkipolulle. Pian en näe ollenkaan kanavaa kierteleviä lenkkeilijöitä ja muita ulkoilijoita tuon kasvillisuuden takia, mikä on toisaalta ihan hyvä juttu.

Toinenkin maali! Nyt on lopetettava ja keskityttävä tuonne peliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti