torstai 6. kesäkuuta 2013

Vielä yksi päivä viikonloppuun

Ikkunoiden peseminen ulkosalla keskustan tuntumassa, oli melko hermoja raastavaa. Suurin osa ohikulkijoista katseli meikäläistä hämmästellen tai muuten vain jännästi, ihan kuin eivät olisi koskaan nähneet siivoajaa tai ikkunanpesijää. Onhan se totta, että siivoajia harvemmin näkee kaupungeissa keskellä kirkasta päivää, koska hommat tehdään useimmissa paikoissa ennen kuin suurin osa ihmisistä on edes herännyt. Eikä se minun selkäni tuijottelu sinänsä olisi haitannut mitään, mutta kun minä vastaavasti ikkunoiden kautta näin, että porukka aika selkeästi katsoo ohi kulkiessaan tekemisiäni.

Toisaalta sain myös itse kyylätä porukkaa ja bongasinkin yhden ihan hauskan tapauksen. Siellä oli yksi varmasti 80-v. mummeli, joka kulki rollaattorin kanssa ja aika pitkän tovin istuskeli läheisellä penkillä. Ajattelin, että mummeli nauttii auringosta tai lepäilee, kunnes huomasin, että hän ilmeisesti käsilaukustaan oli kaivanut karjalan tölkin ja kaatoi siitä itselleen juomista valkoiseen muovimukiin. Kyllä meinasin revetä nauramaan, näky oli jostain syystä niin koominen. Vanhempaa piilojuoppoa en ole tainut koskaan nähdäkkään.

Nyt jos olisin reipas ja rohkea niin lähtisin taas uimaan. Yksin se on vaan jotenkin vähän pelottavaa ja muutenkin typerää. Toisaalta siellä ei tarvitse olla niin kauan, kunhan pulahtaisi vain virkistävään veteen ja sitten hetken aikaa kuivattelisi itseään rantakalliolla. Niin taidan tehdä, olen koko tämän viikon kököttänyt itsepäisesti sisällä kaikki illat, kun ei ole aurinkokaan niin kauheasti paistellut, mutta nyt se paistaa, enkä voi käyttää sitä tekosyynä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti