maanantai 26. elokuuta 2013

Voi elämä

Voi ristus kun voi elämä olla monimutkaista.

Ensimmäinen koulupäivä, tajuan, että todistukset olis pitäny tuoda jo tälle päivälle, kuitenkin viimeistään viikon loppuun mennessä. OK, ei siinä vielä mitään, kotiin unohtui muutenkin kaikennäköstä tavaraa, haenpa kaikki sitten iltapäivällä kuhan täältä pääsen. Ennen lähtöä pyörähän kämpällä, sähköpostissa lukee, että netti (siis se kunnon netti, ei mikään kämänen kännykän manaama signaali) lähtee toimimaan tänään klo 11. No pitäähän sitä vähän hurmoksen vallassa surffata ennenkuulumattoman nopealla netillä joka saa vain hymyn huulille ja rauhan sydämeen, ilmoittaudunpas samantien paikallaolevaksi kuluvalle lukukaudelle, kun puhuivat siitä koulussa.

No ajelen kotiapäin, ihan mutkan takana jo siintää kotitienhaara, kun kännykkään tulee viesti: paketin saapumisilmoitus. Vesannolle. Mikä on outoa, kun siirsin kaiken postin kulkemaan Jyväskylään. Mihis aikaan posti menikään kiinni? olikohan se viideltä? No eihän se voi olla, kello on vartin yli viisi, kuka siellä enää aukioloajan jälkeen töitä tekisi, pyörähdänpäs hakemassa sen nyt tässä samoin tein.
Posti menee kiinni kello 17:00. Nyt tiedän sen sitten varmasti. Ostin paketin muromysliä, ettei mennyt ihan koko kylälenkki hukkaan.

Tämähän nyt ei liittynyt aiheeseen millään tavalla, kuhan ajattelin kertoa.

Niin, tulen sitten kotiin tyhjän kassin ja muromyslipaketin kanssa. Äiti ilmottaa että mulle on tullu joku kirje. Katsos sehän on Savonia ammattikorkeakoulusta, mitäs ne enää minua härkkii. "Sinut on hyväksytty opiskelemaan ensihoidon koulutusohjelmaan jne."

Voe kiesus

Ja tätä seurasi lähes sanoinkuvaamaton ajatusripuli joka on jatkunut aina tähän hetkeen saakka, eikä asian kirjoittaminen sittenkään selventänyt asioita. Tuo on nimenomaan se koulutusohjelma, minne haluan, mitä jännitin ja mitä odotin ja joka minulta vietiin pois. Olinkohan 12. varasijalla tai jotain sinnepäin.

Nyt mulla on käytännössä (oletan, en ole ihan varma) kaksi vaihtoehtoa:

A. Otan paikan vastaan, ilmoittaudun poissaolevaksi kuluvalle lukukaudelle, käyn koulua Jyväskylässä, luen kaikki mahdolliset opinnot sitten hyväksi tuonne ensihoidon puolelle ja aloitan siellä vuoden päästä syksyllä.

B. Otan paikan vastaan, irtisanon, katoan, häviän, poistun, mikälie onkaan oikea termi, Jyväskylän ammattikorkeakoulusta,  muutan vasta roudatut kamat Kuopioon (olettaen että löydän jonkun vapaan sillanalusen, minne käperryn asumaan näin aluksi) ja aloitan opiskelut viikon päästä maanantaina.

Jos elämä olisi ihanaa ja yksinkertaista lähtisin samantien Kuopioon opiskelemaan alaa, joka oikeasti kiinnostaa ja johon olen motivoitunut, tai jään Jyväskylään ja toivon, ettei kaikki opinnot mene ihan hukkaan. 

Molemmissa vaihtoehdoissa runsaasti sudenkuoppia, huomenna asiat selkeytyy kunhan pääsen soittamaan pari puhelua erinäisiin numeroihin.

1 kommentti:

  1. AAAA ONNEA URPÅ! ihan ehdottomasti kannattaa minun mielestä suoraan lähteä sinne mikä oikeasti kiinnostaa, sillä usko pois, sää tuut luultavasti katumaan jyväskylään jäämistä jossakin välissä jos ensihoito on just se mitä sää tiedät haluavasi opiskella. :) ne jutut järjestyy kyllä. jee!

    VastaaPoista