tiistai 17. syyskuuta 2013

20:20

Tällä viikolla minulla onkin koko viikko koulua. Ihan kiva olla välillä koulussakin. Ensi viikolla ei sitä koulua taas ole. Näyttää siltä, että kaikki koulu mitä minulla on, on silloin kuin aikuiset on kanssa. Meillä on nimittäin pari yhteistä kurssia aikuisten kanssa. Siis näiden jotka ovat aloittaneet tammikuussa 2011.

Tänään meillä oli vain tarttuvia mikrobiologia eläintauteja, mm. salmonella (työkaveri koulun navetalta piti esityksen), sirkovirus (possujen tauti) ja BVD ja talvidysenteria (lemmujen tauteja). Ja sitten vasikkaripulista. Oli ihan mielenkiintoista, en vain osaa kirjoittaa niistä mitään oppimisipäiväkirjaan, jonka perusteella meille tulee numero kyseisestä kurssista. Noh ehkä minä huomenna saisin kirjoitettua niistä jotakin. Pian pitäisi kirjoittaa ettei unohda mitä ollaan käyty.

Huomenna meillä on sikataloutta ja tieteellistä työskentelyä (tämä on äärimmäisen mielenkiintoinen kurssi). Ja huomenna me käymme teettämässä ykkösille kyselyn, joka liittyy yhteen kurssiin. Ja ehkä me myös voisimme aloittaa muutamien ryhmätöiden tekemisen. Ehkä. Tänään aloitettiin jo yhtä, saimme jopa muokattua mallipohjan sellaiseen kuntoon, että siihen voi kirjoittaa ja muutamia lähteitä löydettiin. Siihen se sitten jäi. Kyllä se siitä pian valmistuu.

Kohta pitäisi lähteä katsomeen memmustimia kun Jarilla on päivystys ja pitää käydä iltakierrolla. Siellä nyt joutuu jopa tekemään jotain kun siellä on vasikka juotettavana ja kenties rehua jaettavana. Joskus ei ole tarvinnut muuta kuin katsoa että vasikat on karsinassaan, possut ja emakot samoin ja lehmät laitumella ja lähteä kotiin. Talven tullen pitää tehdä enemmän. Onneksi pääsee hurauttamaan autolla paikalle niin ei kulu matkoihin aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti