keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Norjan reissu

Ei se nyt menny ihan kuten suunniteltiin, mutta hienoa siellä oli silti. Maisemat olivat suorastaan mykistävät ja Jäämeri niin kadehdittavan kirkasvetinen, voi kun tuo meidän Itämerikin olisi yhtä kaunis.

Niin, Veskun auto ei tosiaan kestänyt Rauman Cittaria pidemmälle, tupakan sytyttimellä toimiva kylmälaukku kulutti sen akun loppuun about 15 minuutissa, eikä se siitä enää käynistynyt muuten kuin työntämällä. Tuolla se romu rojottaa meidän parkkipaikalla odottamassa pelastajaansa Vesannolta. Tästä opin ainakin sen, että luotan omaan rakkaaseen Sunnyyn, vaikka on sekin minullle muutaman ikävän tempun tehnyt, mutta olen varma, että kyllä se olisi yhden Norjan reissun vielä kestänyt.

Toinen juttu oli, että ei saatukaan majapaikkaa Nordkapista. Ensinnäkään se ei ollut ihan sellainen paikka kuin kuviteltiin eli joku pieni ja idyllinen kalastajakylä, vaan se oli semmoinen karu tasanne, josta oli melko korkea pudotus suoraan mereen ja sieltä vaan tähysteltiin sinne Jäämerelle. No oli siellä muutama semmoinen patsas yms. ja yksi iso rakennus, joka oli ilmeisesti kahvila, mutta se oli vain kesäisin auki. Olihan siinä sitten vieressä niitä pieniä ja idyllisiä kalastajakyliä, mutta niissä ei joko ollut hotelleja tai jos olikin, niin ne olivat sairaan kalliita. Niinpä ajelimme Norjasta Suomen puolelle nukkumaan ja nukuimme pienessä ahtaassa Mersussa, jolla siis lähdimme matkaan. Kyllähän nuo kaksi yötä siinä ihan kivasti nukkui, mutta kolmas yö autossa ei enää houkuttanut, joten ajelimme jo sunnuntaina takaisin Raumalle.

Että sellainen reissu. Olisi siitä kaikenlaista kerrottavaa ja paljon kuviakin, mutta minun täytyy nyt heti rientää etsimään virtakaapeleita, jotta voin yrittää herättää tuota auton raatoa, joka tuolla sateessa nököttää. Anitra nimittäin lähtee huomenna, joten on pakko testata sitä virran antoa tänään, vaikka mekille olisi vieraitakin tulossa ja sellaista kaikkea.

Loppuun vielä yksi hieno kuva Norjasta


Anitran kamerassa on joku härö, joka näkyy mustana pisteenä tuolla ylälaidassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti