sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Hyvää kolmatta Adventtia


Näin meillä juhlittiin kolmatta Andventtia. Kolme kynttilää palaa sulassa sovussa lipaston päällä joulumökin vieressä. Ensi sunnuntaina palaakin jo neljäs kynttilä ja joulu on jo lähellä! Minä en millään malttaisi odottaa, että joulu. En tiedä miksi mutta nyt joulu tuntuu olevan todella kaukana. Ehkä se johtuu niistä lahjapaketeista, jotka vaatekomerossa odottavat avaajia.


Yksi ilta askartelin joulukoristeita. Niitä oli ihan mukava tehdä. Samanlaista lippunauhaa löytyy keittiöstä, tosin vain valkoisella narulla. Ehkä valkoiset narut olisivat olohuoneeseen olleet paremmat, mutta toisaalta on tuokin hienon näköinen.


Olohuoneen ovella on tuollaista rengasjuttua, en tiedä mitä se oikein on. Tuollaista kuitenkin. Olisi halunnut tehdä puna-vihreän mutta minulla ei ollut tumman vihreää paperin, joten siitä tuli vain punainen. Voisi tehdä  toisenkin tuollaisen, sitä oli kiva tehdä kun ensin leikkeli vain suikaleita ja sitten nitoi yhteen tuollaiseksi rengasjonoksi.

Tänään olisi vielä vuorossa Kauneimmat Joululaulut kirkossa. Maanantaina alkaisi viimeinen kouluviikko, joka pitää sisällään sikatalouden erikoistusjakson kirjallisen ja suullisen tentin. Viikko päättyy jo onneksi torstaina eläinlääkärin pitämään eläinlääkkeet ja niiden harkittu käyttö-kurssin tunteihin.

Ensi viikonloppuna pitää kyllä tehdä joulusiivot ja paistaa suunnitellut joululeivonnaiset. Ettei tarvitse kaikkea maanantaina ruveta värkkäämään. Jouluaattona minun ihana valkoinen joulukuusi tulee sisään ja saa ylleensään turkoosit ja hopeiset koristeet. Ja voisi sitä pikaisesti aattona käydä navetallekin memmusteille heittämässä joulutervehdykset.

Toivottavasti jouluksi tulee lunta, ei siitä joulusta muuten tule mitään. Mustaa joulua en muistaakseni oli vielä koskaan viettänyt ja toivon, etten vietä nytkään.

Tässä vaiheessa kello näyttää jo siltä, että on aika avata sikatalouden jalostuspaperit ja ruveta opiskelemaan millainen on hyvä emakko.

PS. Älkää välittäkö siitä Googlen viestistä, joka teille tuli. Minä vain unohdin salasanan ja pyysin uutta. Se olikin hieman monimutkaisempaa kuin luulin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti