perjantai 11. heinäkuuta 2014

Kesä 2014

Kerronpas jotain kuluneesta kesästä tänne.

Töitä teen edelleen ISS:llä, samoin Bini. Siivoushommia vanhoissa tutuissa ja muutamissa uusissakin paikoissa joko yhdessä Binin tai jonkun muun kanssa tai välillä yksinkin.

Toukokuun hellepäivinä käytiin Elinan luona Ilmajoella hengailemassa. Kotiin päin tultaessa pistäydyttiin Lauhanvuoren kansallispuistossa ja sieltä löytyi kiva ja korkea näköalatorni. Kissanpentukin varattiin, mutta jotenkin hämärästi se päätyi jonkun toisen kotiin.

Kesäkuu olikin kylmä ja kolea, ihan kuin syksyä olisi eletty. Juhannuksena kuitenkin juhlittiin ulkosalla äidin ja mummon yhteisiä synttäripippaloita. Äiti täytti 50v. ja mummo 70. Siinä se juhannus meni syödessä kaikkia herkkuja ja nauttiessa perheen seurasta. Tosin huolta aiheutti Ricon karkaaminen, mutta onneksi hurtta löytyi muutaman kilometrin päästä eräältä kesämökiltä. Rico oli päättänyt lähteä juhannusmorsianta itselleen hakemaan ja päätyi ihan mukavien ihmisten huomaan. Onneksi on facebook ja Vesanto yhteisö, sen kautta löytää kadonneet koirat.

Juhannuksen vietosta ajoimme Raumalle Porin kautta. Sieltä sitten saatiin se kissanpentu mukaan ja hänen nimekseen tuli Kemppinen. Ei ole todellakaan minun valitsema nimi, varsinkaan kun kisumisu on tyttö. Mutta Kemppis ja kisse ovat hyviä lempinimiä ja kyllä tuota riiviötä toruessa tulee sanottua: "Kemppinen, perkele!"

Alkuun Kemppis sähisi Ricolle ja Rico seuraili kissan liikkeitä lakkaamatta, mutta nykyään nämä tulee jo tosi hyvin toimeen. Rico ei välitä vaikka Kemppis vähän innostuu leikkimään ja kynsimään Ricon kuonoa tai korvia ja Kemppis sähisee vain silloin, kun Rico pääsee jotenkin yllättämään Kemppisen ja se säikäihtää. Hyvin tänne meidän kaksioon kaikki neljä mahdutaan, jossa ei muuten yksikään tuttu Vesannolta ole vielä vieraillut. No ensi viikolla tulevat äiti, isä ja Milla ensi kertaa käymään ja heinäkuun lopulla vielä Hansukin.Ovet ovat tosiaan avoimet kaikille halukkaille vierailijoille, pitää vielä mainostaa, että Rauma on tosi kiva paikka kesäisin. Muina vuoden aikoina ei kannata tänne asti vaivautua :D

Heinäkuun alussa käytiin Binin kanssa Ruisrockissa. Oli ihan huippu meininki, vaikka meikäläistä meinasi värillä ärsyttää kaikki ne humalassa törttöilijät ja se ihmispaljous ahdisti aina hetkittäin. Lähinnä vain silloin, kun ei päässyt kulkemaan sinne minne halusi, vaan oli pakko mennä massan mukana. Nähtiin monia hienoja bändejä, Binin suosikkeja olivat Children of Bodom ja Stam1na, itse tykkäsin Happoradiosta, Samuli Putrosta ja Popedasta. Yllätyin myös siitä kuinka hyvä Cheek on livenä, vaikkei meidän ollut tarkoitus sitä katsoakaan. Myös Studio Killers oli mahtava ihan vain sen takia, että se oli sen ensimmäinen livekeikka ikinä, nyt ensi viikonloppuna sen voi nähdä myös Ilosaaressa.

Loppukuusta olisi sitten täydennyshaku. Minä tosiaan päätin vakaasti vaihtaa alaa, nyt kolmannen opiskeluvuoden jälkeen ja viimeisen vuoden häämöttäessä. Päätös syntyi lopullisesti ollessani huhtikuussa harjoittelussa. Minunhan oli tarkoitus olla siellä taas se sama kaksi kuukautta, mutta päädyinkin olemaan siellä vain kolme viikkoa, juurikin siitä syystä, että siellä ollessani hoksasin, etten halua tehdä näitä hommia enää. On tämä alanvaihto kytenyt mielessä jo noin vuoden ajan, mutta päätin käydä vielä kerran harjoittelussa ennen kuin teen lopullista päätöstä ja toisekseen en olisi muutenkaan halunnut noin vain luovuttaa. Mutta kun asiaa järkeilee, niin parempi näin, turhaan minä tuhlaan vielä yhtä vuotta elämästäni, kun tiedän että minun on opiskeltava vielä jotakin muuta.

Tässä onkin sitten mietitty mitä se muu voisi olla ja voin sanoa, ettei se ole helppoa. Minulla ei tunnu olevan mitään suurta visiota siitä mitä haluaisin tehdä "isona", vain pieniä ajatuksia siitä mikä voisi kiinnostaa. Se mitä päätin nyt lähteä opiskelemaan onkin vaihtunut jo ainakin 3-4 kertaan, mutta tällä hetkellä näyttää vakaasti siltä, että opiskelen itseni sosionomiksi. Nyt pitäisi vain toivoa, että täydennyshaussa olisi paikkoja joko Poriin tai Turkuun, muuten pidän välivuoden ja teen varmastikkin töitä kevääseen asti ja haen sitten ensivuoden yhteishaussa. Ei sekään mikään huono vaihtoehto ole, mutta toisaalta olisi kiva päästä aloittamaan opiskelut. Varsinkin kun Bini on lähdössä syksyksi Turkkiin vaihto-oppilaaksi, niin uusi koulu veisi kivasti kaiken aikani.

Täydennyshaun lisäksi odotan, että päästään Hansun ja Millan kanssa Muumimaahan. Lisäksi sovittiin Binin kanssa, että käytäisiin Särkänniemessä, mutta se saattaa kyllä jäädä tänä kesänä välistä. Vesannollakin pitäisi ainakin kerran päästä lämpimien keliän aikana käymään, että päästäisiin vesihiihtämään, sitäkin kohellusta saa Vesannolla olijat tulla katsomaan ja vaikka kokeilemaan.

Hyvää kesää kaikille ja yritetään nähdä, kun satutaan samoille seuduille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti